Finlanda

Locuri de muncă pentru români în Finlanda și cât costă viața în statul nordic

Românii caută locuri de muncă mai bune în diferite țări, asta în cazul în care nu sunt mulțumiți de ceea ce le oferă România. Din păcate, numărul lor este destul de mare. O țară occidentală preferată de cetățenii noștri este Finlanda. Salariile sunt mai mari iar traiul este diferit. Dar cât de rentabil este atunci când tragi linie la sfârșit de lună și aduni toate cheltuielile? Vei afla ce locuri de muncă sunt în Finlanda și cât de scumpă sau ieftină este viața în statul nordic.

Locuri de muncă în Finlanda

 • Sudor

Ca la orice alt loc de muncă, un sudor în Helsinki trebuie să fi responsabil, ordonat, muncitor, disciplinat și comunicativ. În unele cazuri, dacă ai carnet de conducere categoria B, poate fi un avantaj pentru tine. De asemenea, experiența în alte locuri de muncă asemănătoare reprezintă un avantaj. Trebuie să urmărești execuția lucrărilor, să urmărești desenele tehnice iar în cazul în care există erori, să anunți supervizorii. Poate unul dintre cele mai importante criterii este lucrul în echipă. Ca și sudor, poți ajunge la un salariu de 2.600 € pe lună.

 • node.js / angularjs / javascript developers

Probabil acesta este unul dintre cele mai bine plătite locuri de muncă. Nu este ușor și nu oricine poate intra la un astfel de job. Este obligatoriu să ai cunoștințe în XHTML, CSS, JQuery și Javascript. Studiile în domeniu IT reprezintă un avantaj pentru cei ce caută un astfel de job. Cunoașterea unei limbi străine poate fi un avantaj. Trebuie să participi mereu la training-uri și ședințe în cadrul companiei, să respecți standardele calității serviciilor oferite către clienți și să asiguri suport tehnic pentru proiectele realizate. Salariu este de aproximativ 5.000 € lunar.

 • Șofer de TIR

Ca și șofer de TIR în Finlanda, trebuie să ai cazierul curat, permis auto de profesionist și să cunoști legislația în vigoare cât mai aproape de perfecție. Trebuie să ai și anumite atestate ce ți se cer în funcție de firmă. Experiența anterioară și cunoașterea unei limbi cunoscute la nivel internațional, ca și engleza, constitute un avantaj. Salariul pentru un șofer de TIR este de aproximativ 2.700 € pe lună.

Alte locuri de muncă în Finlanda:

 • Instalator gaze – 2.000 € lunar
 • Electrician – 2.300 € lunar
 • Ambalator Colete – 1950 € lunar
 • Menaj – 1900 € lunar
 • Medic veterinar – 3.000 € lunar
 • Asistent medical – 2.500 € lunar
 • Mecanic auto – 2.450 € lunar
 • Tâmplar PVC – 2.000 € lunar
 • Construcții – 2.450 € lunar
 • Recepționer – 2.100 € lunar

Viața și chiriile în Finlanda

Finlandezii sunt cunoscuți pentru sistemul lor de învățământ de top, ceea ce înseamnă că standardele sunt ridicate, dar și costurile. În 2018, Finlanda a fost desemnată cea mai fericită țară din lume, dar anumite clasamente au plasat țara și pe primul loc în topul celor mai scumpe țări. În unele cazuri, dacă bei o bere sau un cocktail este o extravaganță. Prețurile băuturilor alcoolice sunt reglementate de stat, ceea ce înseamnă că sunt peste media europeană. Și fumatul este scump. Guvernul vrea să scadă numărul celor care fumează, așa că au pus taxe uriașe pe țigări.

Prețul chiriilor și apartamentelor sunt diferite în funcție de zonă, întreținerea clădirii, mărimea apartamentului și multe alte criterii. Cu toate acestea, în medie, o garsonieră costă aproximativ 950 de euro, asta într-un loc central. Dacă optezi pentru una mai la margine, ar costa „doar” 700 – 750 de €. Pentru un apartament cu 2 camere, prețul este de 1.200 de euro în zonă centrală, iar pentru cele cu 3 camere, prețul pornește de la 2.000 €. Pentru periferii, prețul poate scădea până la 1.300 de euro.

Sursa: PlayTech

×

Buna!

Apasa pentru a comunica pe WhatsApp sau trimite un email la contact@jobs4romanians.eu

× Buna. Cum te pot ajuta? WhatsApp

Daca nu ai gasit jobul potrivit urmeaza pasii urmatori:

Joburi in Europa www.jobs4romanians.eu

www.Jobs4Romanians.eu

_______

Va ofera joburi in:

Te rog sa dai click pe unul din linkurile de mai sus.

Munca in Europa www.jobs4romanians.eu

Multumim. Echipa www.Jobs4Romanians.eu